Saturday, October 31, 2015

ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΦΙΟΡΕ


Μία από τις περιπέτειες του παιδικού μας φίλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή όπερας στο Βέλγιο και ίσως σύντομα και αλλού στην Ευρώπη. Με όλους τους γνωστούς ήρωες και στο ρόλο της Bianca Castafiore η Helene Bernardy.

"Les Bijoux de la Castafiore"

Monday, October 26, 2015

ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Σε πολλούς είναι γνωστή η δουλειά και οι συναυλίες, ηχογραφήσεις του Ross Daly, της Κέλυς Θωμά και των άλλων σπουδαίων μουσικών από την Κρήτη. Αξίζουν τη συνδρομή και βοήθειά μας.
Ρίξτε μια ματιά:


Click on the slide!

Friday, October 23, 2015

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΥΘΡΟΧΙΤΩΝΩΝ 1912-13



 Ο Αλέξανδρος Ρώμας με τη στολή των Ερυθροχιτώνων Γαριβαλδινών
και σχετικά ΕΔΩ με την οικία-μουσείο της οικογένειας Ρώμα στη Ζάκυνθο!



Διαβάστε για το ηρωϊκό αυτό Σώμα που διακρίθηκε στις μάχες των Βαλκανικών πολέμων στη Δυτική Μακεδονία. (Αναφέρεται και ο παππούς μου, Ιωάννης Ταμιολάκης)



 




MAGNA GRECIA - Αξίζει και πάλι να θυμηθούμε!

Γκρεκάνοι: Οι ελληνόφωνοι τής Κάτω Ιταλίας - Η «κιβωτός» τής Μεγάλης Ελλάδας

Έχοντας από τις μεγαλύτερες μουσικές συλλογές στην Ελλάδα με ηχογραφήσεις από τη Νότιο Ιταλία επανέρχομαι στο συγκινητικό αυτό θέμα, (ο μελετητής κ.Νιάνιος σχολιάζει αναλυτικά στο link).
Ένα μικρό μουσικό δείγμα παρακάτω:

Thursday, October 15, 2015

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!


Don Rosa’s The Life and Times of Scrooge McDuck, Vol.1: Artist’s Edition!
Το βιβλίο-λεύκωμα του 2015 στα κόμικς!!! Απίστευτο μέγεθος, εξαιρετική εκτύπωση και ποιότητα! Η κύρια παρουσίαση αφορά τις αυθεντικές ασπρόμαυρες σελίδες που σχεδίασε ο δημιουργός, όσο το δυνατόν, από πλευρά μεγέθους και ποιότητας, πιστές στο πρωτότυπο. Θ' ακολουθήσει και δεύτερος τόμος σίγουρα!